skogsmommo

Direktlänk till inlägg 23 maj 2009

Sol! ...eller regn....

Av åsa - 23 maj 2009 15:30

Har haft min långledighelg nu, ledig i 4 dagar! Så skönt.

Torsdagen ägnade jag åt... få se nu...??? gjorde nog egentligen ingenting tror jag. Kan ärligt talat inte komma ihåg vad jag gjorde.

Gårdagen (fredag) påtade jag lite i växthuset, sådde lite fröer, läste igenom materialet till utbildningen i första hjälpen, hjärt- lungräddning som jag ska hålla på tisdag.


Jag drömde förresten om just den utbildningen natten mot torsdag. I drömmen kom jag inte ihåg alls vad jag skulle prata om, och hur jag än bladade i boken som jag har, så stod det inte något som var relevant för just den utbildningen.

Jag missade att vi skulle ha raster, och lunchen struntade jag också i. Och som kronan på verket, så hade jag inte en aning om hur länge vi skulle hålla på heller.


Tänk om det var en sanndröm? Håll i er ni som ska utbildas av mig på tisdag! *skratt*


Men om jag nu ska vara lite allvarlig, så är jag inte speciellt oroad för tisdagen, jag ska visserligen hålla i det hela själv, men med K i bakgrunden, som backup om jag får hjärnsläpp, eller börjar ljuga alltför mycket för deltagarna.

Det känns tryggt.

Och så är det ju inte första gången jag håller i utbildningar heller.


Nåväl, nu spårade jag ju ur, som vanligt...

Fredagen fortsatte med sol, och trevligt sällskap. Kusinen A med dotter var ut hit och vi grillade, och satt bara och myste i värmen.

Kattkräket tog en av våra kycklingar, den var visst god... han slickade sig om munnen när han kom tillbaka.


Idag så började dagen med sol, för att övergå i regnskurar. Sambon kom hem med tre betongringar som jag velat ha sedan jag flyttade hit. Nu står de på plats. En på var sida om den blivande bastun, och en vid ena husknuten.

Jag har skyfflat i gammal halm, en massa hönskompost och mer gammal halm. På måndag ska jag in till stan och inhandla jord, sedan blir det plantering.

Vad jag ska peta ner i jorden vet jag inte ännu, men det blir nog krasse och något annat.

Nu ska jag däremot slå mig ner i en stol på altanen och bara vara. För det är ju sådant man ska göra när man är ledig, eller hur?


Kram!




 
 
Carola - din hemlis

Carola - din hemlis

2 juni 2009 16:53

Hej Åsa,

Har sista paketet dykt upp än? :)

http://kariola70.blogspot.com

 
Ingen bild

Moster

3 juni 2009 15:22

Hoppas utbildningen gick bra och att du mår fint även i övrigt. Här har det inte blivit någon plantering ännu och inte är jag säker på att det blir någon heller...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av åsa - 8 januari 2012 11:12

  Jaha, vad är nu detta? Jo, jag har bestämt mig, jag ska gå ner i vikt. Och nu är jag på gång. Vikten går neråt, kilo för kilo. Och jag ser ju nu att "fasen" det är inte så himskans långt kvar till målet. (ja, allt är ju relativt)   -Om j...

Av åsa - 19 maj 2011 15:54

I höstas så plockade vi med oss alla mattor och sängkläder hem för tvätt, och nu var det dags för dammsugning och skurande av stugan. Samt att återställa de tvättade pryttlarna. En regnig dag ägnades åt städning och myspys. Så nu är den klar att anvä...

Av åsa - 15 maj 2011 17:52

I dag packade jag in hunden och mig själv i bilen, och rattade iväg upp till stugan. Förra gången vi var dit, så tog vi oss inte in, för tjälen hade knuffat upp bron framför dörren.   Denna gång lyckades det bättre. Dörren gled upp så snällt.  ...

Av åsa - 13 maj 2011 10:23

Jepps,FORTFARANDE! Var till min doktor i måndags, och tänkte att jag får väl en dos med antibiotika till, så blir det bra. Men se, jag har en ordentlig doktor, så han sa till sköterskan att hon skulle ta blodet jag hade kvar, och sedan så fick...

Av åsa - 7 maj 2011 18:29

Jag hade ju förmånen att få ha två av mina älskade barnbarn här under deras påsklov. Och i vanlig ordning, så delade de med sig av små ilskna baciller innan de återlämnades hem till sin far. En veckas påskledighet förvandlades ganska snabbt till y...

Skapa flashcards